Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Milyen anyag a mako-szatén?

Milyen anyag a mako-szatén?

Sokan kérdezik, hogy mit jelent a mako-szatén, ezért most körbejárjuk ezt a témát.

Az emberek általában a szatén hallatán rögtön egy nagyon fényes és elképesztően csúszós anyagra gondolnak, aminek hideg a tapintása. A tévhitekkel ellentétben a mako-szatén teljesen más!

A szatén megjelölés a szövés módjára vonatkozik. A mako-szatén sűrű szövésű, atlaszkötéssel készül, amely egy selyemfényű, sima felületű, pamut típusú szövet. Jellemzi a finom, lágy tapintás és a könnyedség. A szatén kötés a leglazább szövet-alapkötés, mert a fonalak több keresztező fonal alatt vagy felett „lebegnek”, nem változtatják helyüket; az egyik fonalrendszer adott oldalon domináló, a szerkezet hajlékony.
 

Tekintve, hogy a szatén szó a szövés módjára vonatkozik, ezt bármilyen anyagból el lehet készíteni, még poliészterből is. Szaténszövű textília készülhet selyemből, pamutből, poliészter szálakból vagy kevert szálakból (pl. pamutból és poliészterből) is.
A mako-szatén kizárólag nagyon magas minőségű, extra hosszú szálú pamutból, szaténszövéssel készített textilanyag.

A szövés során az egyenletes és finom vékony szálak nagyon lágy, sima felületet képeznek.  A mako-szatén textilanyag egyik oldala matt, a másik oldala selymes fényű. Az anyag elkészítésekor a szálakat finoman érdesítik, hogy az ágynemű ne legyen csúszós.

 

A pamut alapanyagot, bőrbarát tulajdonsága miatt gyakran használják ágyneműkhöz.

 

                                                                                                             

 

 

A mako-szaténból készült ágynemű kiváló hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik, a többi pamuthoz hasonlóan.  A pamut 20% nedvességet képes felvenni anélkül, hogy nedvesnek éreznénk. Nyáron nem izzad benne az ember és télen is jó meleg. A pamut minden kellemes tulajdonságát – puha, lágy esésű, jó hőszigetelő, jól mosható, kellemes tapintású- magában hordozza. 

Ha már egyszer mako-szatén ágyneműben aludt, akkor nem akar másik ágyneműre váltani! 

Keresés