Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Ahány ház, annyi függöny. Fényáteresztők és sötétítők a fókuszban.

2021. 05. 28. 08:28:07
Ahány ház, annyi függöny. Fényáteresztők és sötétítők a fókuszban.

A függönyök, azon túl, hogy megóvják otthonunkat a kíváncsi tekintetektől, annak hangulatát is nagyban befolyásolják. Ma már olyan széles választék áll rendelkezésre, hogy szinte már a képzelet sem szabhat határt annak, mit is akasztunk az ablakunk elé.

A fényáteresztő függöny

 

Fontos, hogy otthonunkba ne láthassanak be az ablak előtt elsétálók, de mégis kellő mennyiségű fény jusson be napközben. Erre nyújtanak tökéletes megoldást a fényáteresztő függönyök. Van, aki az otthona minden egyes ablakára ugyanolyan függönyt talál tökéletesnek, de sokan helyiségenként választják ki az ablakok díszét. Általában célszerű az azonos funkciót betöltő szobákban egyforma függönyt felhelyezni, mert ez egységessé, rendezetté teszi a lakás képét. Azonban néhány helyiség kivételt képezhet.

Ilyen lehet például a konyha. Ide általában nem túl praktikus egy földig érő csipkecsodát választani, azonban kitűnő választás lehet egy kávéházi függöny (más néven vitrázs függöny), mely csupán az ablak alsó egyharmadát fedi el. Lehet alul díszített, egészében mintás, vagy teljesen egyszerű, egészen biztos, hogy kellő mennyiségű fény jut be a konyhába, mégsem érezzük azt, hogy minden mozdulatunkat láthatják, és elleshetik titkos receptjeinket odakintről.

A fürdőszobát is igazán otthonossá tudjuk tenni egy odaillő függönnyel. Ha az ablakunk a plafon közelében van, akkor nem a betekintést kell meggátolnunk, így választhatunk fényáteresztő függönyt. Azonban a konyhához hasonlóan itt sem célszerű földig érőt választani. Inkább egy rövidebb, a fürdőszoba színeihez illő darab kerüljön az ablakra, és máris sokkal otthonosabb, meghittebb lesz a hangulat. Ne feledjük, hogy egy jól megválasztott, ízléses zuhanyfüggöny is csodákra képes, így az ablakot sem kell feltétlenül meztelenül hagynunk csupán azért, mert a fürdőszobáról van szó.

A fényáteresztő függönyök között is találhatunk színeset, illetve mintásat, ugyanis a dekor anyagok között is van olyan, amelyik nagymértékben képes átengedni a fényt. Így nem kell megalkudnunk, ha díszíteni is szeretnénk az otthonunkat, ugyanakkor nem szeretnénk sötétséget, de nem kívánt bepillantást sem szeretnénk nyújtani mindennapjainkba. Organza függönyeink vidám színeivel igazán otthonossá tudjuk varázsolni házunkat, lakásunkat. A bútorokat nem tudjuk túl gyakran kicserélni, azonban egy új, színes függönnyel könnyen meg tudjuk újítani és új hangulatot tudunk biztosítani otthonunknak.

 

 

Sötétítő függönyök a csodás álmok szolgálatában

 

A fényáteresztő függönyök tökéletes társai a sötétítő függönyök. Kínálatunkban 60-90%-os fényzárású dim out függönyök találhatóak meg. 100%-os fényszűrő társaik, a black out függönyök onnan kapták nevüket, hogy a két textilréteg közé beszőtt fekete szálak segítségével teljes mértékben kiszűrik a fényt. A kínálatunkban megtalálható dim out függönyök esetében minimálisan átszűrődő fény mellett tudunk pihenni úgy, hogy nem vaksötétben kell álomra hajtanunk a fejünket. Ezek a sötétítők ráadásul jóval puhábbak, mint a 100%-os fényszűrő társaik, és emiatt esésük is sokkal szebb.

Anyaguknak köszönhetően a dim out sötétítő függönyök télen benntartják a meleget, nyáron pedig kitűnően őrzik a szoba hűvösét. Amikor pedig sötétítő függönyről beszélünk, már nem a régi, sötét színekre kell gondolnunk. Kínálatunkban a fehér sötétítők is nagy számban szerepelnek. Ráadásul a sötétítők funkciójukon kívül otthonunk díszei is egyben.

Az egyszínű darabokon kívül vannak mintás függönyök is, melyek exkluzív megjelenésükkel az egész szobának trendi megjelenést biztosítanak. Különféle díszekkel pedig igazán fel tudjuk dobni ablakaink megjelenését. Ha úgy döntünk, hogy többféle sötétítő függönyt választunk, a függönyökön elhelyezett egyforma díszekkel tökéletesen egységes megjelenést tudunk adni otthonunknak. Ha pedig nappal szeretnénk, ha a sötétítő nem takarná fényáteresztő függönyünket, össze tudjuk fogni függönyelkötővel, mely szintén nagyon egyedivé és különlegessé teszi függönyeinket.

Keresés