Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ Rendben
Menü

Illóolaj

                                                                                      

Az illóolajról az emberek 80%-a a jó közérzetre, kellemes életérzésre; 60%-a gyógyhatásra és az egészségmegőrzésre; 50%-a pedig a romantikára és meghittségre gondol. Pedig ez nem minden!

Az illóolajok élménye talán már mindenkit megérintett: belélegezhettük és átélhettük a kitárulkozó illatot, a megnyugtató hangulatot és a stressz oldása mellett használhattuk az illóolajat masszáshoz, vitalizáláshoz, a bőr fiatalítására, izomlazításra és fertőtlenítésre, sőt talán Te is ismernek olyan embereket, akik illóolajok segítségével gyógyultak meg betegségeikből, csökkentették problémáikat.

Ezek az illóolajok lehetővé teszik Számodra, hogy az eddigi felhasználási módok mellett ezentúl a takarításhoz, a mosáshoz és az általános (vegyszermentes!) tisztításhoz is kiváló segítőtársak legyenek.

Egyre több fogyasztó használ otthon a mosáshoz öblítőként illóolajat (pl. rózsa olajat), egyre többen alkalmazzák felmosáshoz (pl. fenyő illóolajat), és egyre többen alkalmazzák bútorápolóként is az illóolajat. Az érző és gondolkodó, felelősségteljes emberek mind nagyobb csoportja tapasztalja meg, hogy az otthoni makulátlan tisztaság úgy is elérhető, ha visszatérünk az eredendően tiszta és ősi, tradicionális eszközök alkalmazásához.

Rendezés:

Az illóolaj jó szolgálatot tehet abban, hogy otthonodat igazán illatosan elbűvölő hellyé varázsold. Amikor belépsz egy térbe - legyen szó szobáról, nappaliról vagy konyháról - meghatározóak az első érzések, melyek benned megszületnek. Reagálsz a látványra: színekre, formákra, berendezési tárgyakra és nem hagyod reakció nélkül az orrodat érő ingereket sem. Ha konyháról van szó, akkor egy csábítóan finom illat teljes egészében lekötheti a figyelmedet. Vagyis nem mindegy, hogy milyen illatok vesznek körbe. A kezedbe veheted az irányítást, ha otthonod és közvetlen környezeted kisugárzásáról van szó. Csak te vagy jogosult arra, hogy változtass a meglévő dolgokon, s csupán te tudhatod, hogy mire is vágysz pontosan. Az illatanyagok azon túl, hogy csodálatos harmóniát teremthetnek közegedben még pozitív, élettanilag sem semleges hatásokat fejthetnek ki.

A gyógyhatás is ide tartozik. Gondolj csak a citromfűre, a borsmentára vagy éppen a levendulára. Előbbi kettő a megfázásokkal túlterhelt időszakokban csodákat művelhetnek, míg utóbbi az idegek nyugtatásában verhetetlen.Akár vegyes megoldásban is gondolkozhatsz, ízlésednek és személyiségednek megfelelően. Ami számodra kellemes és nyugtató, az csak jó lehet. Ráadásul akár napszaknak megfelelően is váltogathatod az illatokat. Hajnalban valamilyen vérpezsdítő aromával indíthatsz, hogy tényleg berúgd a nap motorját, míg este a nyugodt, pihentető alvás érdekében a relaxációt segítő variációkat hívhatod segítségül. Az illóolaj elbódítja érzékeidet! Sokkal komfortosabbá és harmonikusabbá avanzsálhat otthonod, ha nemcsak a látványra, vagyis a szemmel felfogható dolgok egységére ügyelsz, hanem a többi érzékszerved monitorozta hatásokat is a figyelmed fókuszába állítod.