Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Függönyök minden korhoz és stílushoz

2021. 06. 01. 00:00:00
Függönyök minden korhoz és stílushoz

Legyen szó a gyerekszobáról, vagy éppen egy minimalista stílusú, modern nappaliról, mindenki megtalálhatja a szívéhez legközelebb álló, vagy inkább lógó függönyt.

A szemrevaló spagetti

Bár azt hihetnénk, hogy a spagettinek semmi keresnivalója a nappalinkban, sőt, a hálószobában sem szívesen találkoznánk vele, ezt a véleményünket nagyon hamar meg fogjuk változtatni. A spagetti függönyök vagy más néven zsinórfüggönyök ugyanis kitűnően illeszkednek bármilyen hangulatú és berendezésű otthonba. Legyen szó akár minimalista berendezésről, akár ultramodern bútorokkal berendezett lakásról, egészen biztosan tökéletes kiegészítői lesznek otthonunknak.

A függöny különleges nevét alakjáról kapta, hiszen vékony szálakból áll, emiatt úgy néz ki, mintha megannyi spagetti lógna le a karnisról. Azonban ez a spagetti mindig „al dente”, legyen szó nappaliról, hálóról, vagy akár a dolgozószobáról. Remekül átengedi a fényt, és nagyítja a teret.

Nem csupán függönyként, de térelválasztóként is tökéletesek a spagetti függönyök. Bármilyen ajtókeretre feltéve divatos és egyedi elválasztói lesznek szobáinknak. Szellősek, lágy az esésük, és gyönyörű színekben állnak rendelkezésre. Kézzel pillanatok alatt ki lehet mosni őket, de mosózsákba helyezve a mosógépben is tökéletesen tiszták lesznek. A centrifugát azonban felejtsük el. Vasalni sem kell őket, így igazán praktikusak és ráadásul nagyon gyorsan meg is száradnak.

Gyöngyökkel vagy kristályokkal díszített változatuk pedig még vagányabbá teszik a szobát. Csodás színeik minden évszakhoz passzolnak. Megtalálhatóak egyszínű és szivárványos változatban is.

A spagetti függönyök fényáteresztőek, ezért szükség van melléjük sötétítő függönyökre is. Ne riasszon el minket, hogy nem hagyományos kinézetük hogy fog megférni bármelyik sötétítő függönnyel, ugyanis tökéletes kiegészítői lesznek egymásnak. Sőt, egy színben a spagetti függönyhöz illő sötétítő idilli keretbe foglalja azt.

 

A gyerekszoba védelmében

Gyermekeink szobája az otthonunk egyik legfontosabb része. Fontos, hogy a kicsik és nagyok el tudjanak vonulni oda, és teljesen magukénak érezzék szobájukat. Ráadásul ez az a szoba, amelynek jóformán minden funkciót be kell töltenie, hiszen egyszerre dolgozó-, játszó-, gardrób és hálószoba. Sőt, néha még egy kicsit étkező is. Így fontos, hogy a függönyök és a sötétítők is minden egyes funkcióhoz passzoljanak és tökéletes kiegészítői legyenek.

A dekor függönyök között is találhatunk kifejezetten gyerekszobába valót. A Tweety függöny vidám alakjával és a rajta lévő Csőrike figurával minden rosszkedvet elűz a gyerekszobából. Ha pedig baglyokkal népesítenénk be gyermekünk szobáját, csak azt kell eldöntenünk, hogy mindezt kék, vagy rózsaszín színben szeretnénk. A Merry mintás függönyök a gyerekszoba díszei lehetnek kisbaba kortól a fiatal felnőtt évekig.

De a tinik szobájába is találunk egyedi és trendi függönyöket. Ilyen lehet például a Benay dekorfüggöny, melynek szívmintájába minden kis- és nagylány rögtön beleszeret. Vagy az Azra sötétítő függöny, mely egészen biztosan mindenkit levesz a lábáról a pomponjanival. Ezek a függönyök azután kísérői lehetnek gyermekeinknek, és első önálló otthonuk díszívé is válhatnak, egy kicsit visszacsempészve a gyerekkor hangulatát az új életükbe.

Ha pedig gyermekünk szereti a madarakat, a kanárik és baglyok mellett a Flamingo dekor függöny is jó barátja lesz, és őrzi majd az álmát. Így esténként nem kell órákig könyörögni, hogy feküdjön le, és attól sem kell tartani, hogy félni fog a sötétben, hiszen ezek a sötétítő függönyök 60-70%-ban szűrik ki a fényt, így a kedves flamingók társaságában, és nem a sötétség fogságában kell töltenie az éjszakát.

Keresés