Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ Rendben
Menü

Főszerepben a váza sokoldalúsága

A váza sokak számára egy egyszerű használati tárgy, amire olykor szükség van, mondjuk, ha virág áll a házhoz, de nagyjából ennyiben ki is merül a feladata. 

Pedig valójában ennél sokkalta sokoldalúbb tárgyról van szó, mely korántsem csak praktikus jellemvonásaival vonhatja magára a figyelmet. Sőt. Mit ér egy olyan kerámia, melynek a külseje nem esztétikus, mely nem idomul az elsődleges, virágtartói feladatához? A csodálatos növények szépsége csak akkor érvényesülhet, ha méltó közegbe kerülnek.

De érdemes tágítani a hasznosság körét is, ugyanis az csak egy szűkös keresztmetszet, amiben a virágok kapnak főszerepet. Egy ilyen kellék ugyanis otthonod díszévé, sőt markánsan befolyásoló kellékévé válhat. Ha például a nappalidban kiteszed az asztalra, akkor az érdeklődő tekintetek garantáltan rászegeződnek majd. Vagyis olyan fizikai stílusjegyekkel megáldott modellben érdemes gondolkodnod, mely maximálisan idomul a környezethez: a berendezési tárgyak milyenségéhez és a textíliák színeihez, árnyalataihoz. Ha az összhangot ilyen aprólékos figyelemmel meg tudod teremteni, annak kézzel foghatóvá válik a következménye.

Ugyanis a harmónia vonzó erejű, és nagyon is látványos. Hogy még mi az, aminek otthont adhat ez a csodálatos kézműves remekmű? A virágokon kívül origamikat is hajtogathatsz bele, állandó társakként, de ha úgy határozol művirágokkal is feldíszítheted, hogy a virágos jelenlét ne az élő növényeket eméssze fel. A váza a csendéletek tipikus főszereplője! Ez az a kerámia, melyet szívesen festenek vásznakra, sőt rajzolnak papírlapokra, mint csendéleti karaktert, s ez nem véletlen, ugyanis megjelenése és szépsége alkotásra készteti a művész lelkeket. Ezt a lelkesedést, s esztétikumot te is könnyedén otthonodba csempészheted.

Tartalomhoz tartozó címkék: váza váza ár