Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ Rendben
Menü

Az illóolaj több mint egy elreppenő illatfelhő!

Az illóolaj olyan gyógyír, mely a levegőben közelít feléd, s a tüdődön keresztül jut el hozzád, a sejtjeidhez, minden pórusodhoz. Megannyi illatanyag közül válogathatsz, hiszen a termékpalettánk tagjai széles spektrumon mozognak. 

Az, hogy vajon hozzád milyen karakter illik a legjobban nehéz kérdés, s nyilván külsős válasz erre nem létezik. Azok az aromák, amik a hétköznapi életben elvarázsolnak, jó kiindulási pontot adhatnak. Ha örömmel és elbűvölten jársz-kelsz a virágos kertekben, ha a dombok, lankák pázsitján szaladva úgy érzed hazataláltál, vagy ha az erdők fenyőillatú mélysége vonz, akkor ezeket az élményeket átültetheted a párologtató edényedbe.

A levendula, a kamilla illata ugyanúgy belengheti életteredet, mint a fenyő bársonyos aromája vagy éppen a fahéj, narancs, citrom karácsonyt idéző hangulata. A kiválasztás során tehát teljes egészében az ízlésed a mérvadó. Viszont nem érdemes megfeledkezni arról, hogy ezek az olajok a gyógyászatban is szerepet vállalnak. Ha a tél közeledtével egyre többször fújod az orrodat, akkor egy eukaliptuszos vagy mentás aroma rengeteget segíthet abban, hogy fellélegezhess. A hárs ugyanerre képes. Ha nyugtalanul alszol, nem találod a helyedet, s ezért többnyire letörten, fáradtan kezded a napot, és a reggelt, akkor érdemes a levendula nyugtató jellemvonását kiaknáznod.

Akár egy zsebkendőre is cseppenthetsz belőle, így a párnád mellé téve még erőteljesebbé válhat az amúgy sem elhanyagolható mértékű, pozitív hatás. Az illóolaj láthatatlan gyógyító! A lelki állapotodat is pozitívan befolyásolhatja egy-egy szeretett illat, tehát mindenképpen érdemes élned otthonodban az aromák adta előnyökkel, melyek szellemi és fizikai téren is jótékonyan hathatnak rád.

Tartalomhoz tartozó címkék: illóolaj illóolaj ár