Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ Rendben
Menü

6+1 tipp! Hogyan tegyük világosabbá nappalinkat?

Sokan küzdünk azzal a problémával, hogy a lakás középpontja a nappali, az egyik legsötétebb helységünk a lakásban. Ennek több oka is lehet és sajnos nem mindig tudjuk orvosolni egy lakásfelújítással. Ha adottak a ház falai, mint például egy vályogháznál, akkor más megoldást kell keresnünk.

Nézzünk néhány ötletet, hogy hogyan tudnánk világosítani a nyomasztó színeken.

1. Függöny

Talán az első és legegyszerűbb megoldás, ha beszerzünk egy új függönyt. Egy fényáteresztő, lágy esésű függöny csodákat tehet a szobával.

forrás: pinterest

 

2. Párnák

Ha díszpárnáink már vannak, sokat segíthet, ha új, világosabb és vidámabb színű huzatra cseréljük a sötét, unalmas színeket. Válasszunk minél színesebb és különböző formájú illetve mintájú huzatokat.

forrás: homeandstyle.hu

 

3. Ágytakaró

Egy színes ágytakaró is csodákra képes, de fontos, hogy harmonizáljon a párnákkal és összhangban legyen a szoba stílusával.

forrás: homeandstyle.hu

 

4. Szőnyeg

A szőnyeg, meghatározó része a szobának. Itt is választhatunk világosabb vagy élénkebb színeket a sötét árnyalatok helyett.

forrás: pinterest

 

5. Képek a falon

Ha sötétek a falak, könnyen segíthetünk világos alapú képek felhasználásával. Lehet több kicsi vagy egy nagy is, a lényeg az, hogy megtörje a megszokott színeket.

forrás: pinterest

 

6. Tükör

A tükör sokat segíthet egy kisebb és sötétebb helység optikai nagyításában. Ne féljünk tőle, mert rengeteg szín és forma kapható már, ami egyedi hangulatúvá varázsolhatja szobánkat.

forrás: pinterest

 

6+1. Fal festése

Végső megoldás lehet még a fal festése. Válasszunk világosabb és melegebb színeket, melyek még otthonosabbá tehetik nappalinkat.

forrás: pinterest

Tartalomhoz tartozó címkék: Home and Style tippek